Eminönü Değil Niksar!
Niksar’ın tarihi Leylekli (Yılanlı) köprüsü üzerinde oluşan görüntü güvercinleri ile meşhur İstanbul Eminönü'nü andırıyor.
Yüzlerce güvercin her sabah adeta köprü üzerine akın ederek vatandaşların serptiği yemlerle besleniyor.
Niksar’ın tarihi yerlerinin başında gelen Yılanlı Köprü üzerinde oluşan manzara adeta görenleri mest ediyor. Yüzlerce güvercin vatandaşlar tarafından verilen yemlerle beslenirken, kanat çırpma hareketleri adeta dans figürlerini andırıyor.
Tarihi Arasta çarşısı içerisinde yıllardır insanların durak noktası haline gelen Adalı Kahvesi işletmecisi Ahmet Elmalı, yıllardır kuşları yemlediğini belirterek; “Yılanlı köprü yanında hemen Arasta Camimiz mevcut, kubbeye güvercinler geliyordu, bende biraz köprü üzerine yem koymuştum sonra gel zaman git zaman güvercinler çoğaldı. Daha fazla yem bırakmaya başladım, beni gören vatandaşlar da sağolsunlar kuşları yemlediler. Bir baktık yüzlerce güvercin gelmeye başladı, bu da bizi mutlu etti. Burası İstanbul Eminönü’nü aratmıyor, insanlar bu görüntü eşliğinde özçekim yapıyorlar görüntü çok hoş oluyor” diye konuştu.
Kastamonu Tosya da da böyle o kadar insanlara alışmışlar ki tutup sevebiliyorsun Tosya halkına da buradan selam olsun
Dikkat edelim, ortalığı .ok götürmesin...Kuşları meydanlık bir yere kanalize etmek daha doğru.