Niksar ilçesinde bir üretici, serasında yetiştirdiği dev marullarla dikkat çekiyor. İlçeye bağlı 50. Yıl Mahallesi Adalar mevkiinde ailesiyle birlikte üretim yapan 50 yaşındaki Habip İba, organik yöntemlerle yetiştirdiği kıvırcık marulları ilçe pazarında satışa sunuyor.
Yaklaşık 600 metrekarelik serada üretim yapan İba, marulların tamamen doğal yöntemlerle yetiştirildiğini belirtti. Koyun gübresi kullanarak üretim yaptıklarını ifade eden üretici, ürünlerinde kimyasal ilaç ve suni gübre kullanmadıklarını söyledi.

Marulların büyüklüğü dikkat çekiyor
Serada yetiştirilen marulların bazıları 50 santimetre çapına kadar ulaşarak dikkat çekiyor. Hem büyüklüğü hem de lezzetiyle öne çıkan marullar, pazarda vatandaşların ilgisini çekiyor.

Üretici Habip İba, organik üretimin ürün kalitesine doğrudan etki ettiğini belirterek şunları söyledi: “Marullarımızın lezzeti tamamen organik üretimden geliyor. Toplamda 600 m2’lik seramız var. Ürünleri hayvan gübresiyle yetiştiriyoruz, ilaç veya suni gübre kullanmıyoruz. Su ve hayvan gübresiyle doğal şekilde büyüyorlar. Bu yüzden hem lezzetli oluyor hem de oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyor. Yetiştirdiğimiz marulları da Niksar’daki pazarda satışa sunuyoruz.”

Organik yöntemlerle yetiştirilen ve doğal büyüklükleriyle dikkat çeken marulların, Niksar pazarında kısa sürede tükendiği belirtiliyor. Üretici İba, üretime ailesiyle birlikte devam ederek doğal ve sağlıklı ürünleri vatandaşlarla buluşturmayı sürdürüyor.
