AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile Ankara’da bir araya gelerek Tokat genelindeki yatırımları değerlendirdi. Toplantıda, kentte yürütülen 157 proje ve toplamda 54 milyar TL’lik yatırım hacmi ele alındı.
Kazova Sulaması ve İçme Suyu Projeleri Öne Çıktı
Görüşmede özellikle 210 bin dekar alanı kapsayan Kazova Sulama Projesi ile Tokat Merkez ve Turhal İçme Suyu Projeleri öne çıktı. Bu projelerin ihale süreçlerinin hızlandırılması ve tamamlanma sürecinin kısaltılması için gerekli adımların atılacağı belirtildi.
Ayrıca Tokat DSİ 72. Şube Müdürlüğü’nün personel sayısının artırılması, ekipman kapasitesinin güçlendirilmesi ve saha çalışmalarının daha etkin yürütülmesi için destek sağlanması kararlaştırıldı.
“Her İlçeye Hizmet Taşıyoruz”
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat genelinde özellikle kırsal bölgelerde yürütülen DSİ projelerine büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Tokat’ımızın her ilçesine hizmet ulaştırmak, çiftçimizin sulama ihtiyacını karşılamak ve taşkın riskini en aza indirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. DSİ ile güçlü bir koordinasyon halindeyiz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.”
Barajlardan Göletlere, Sulamadan Taşkın Korumaya
Toplantıda ayrıca baraj, gölet, sulama kanalları ve taşkın koruma gibi altyapı projeleri de detaylı biçimde ele alındı. Yeni yatırımların 2025 yatırım programına dahil edilmesi için planlama süreçlerinin hızlandırılması konusunda mutabakata varıldı.
Tokat’a Altyapıdan Yeni Bir Nefes
Milletvekili Arslan’ın girişimleriyle Tokat’ta DSİ yatırımlarının ivme kazanacağı ve özellikle kırsal bölgelerde yaşam kalitesinin artacağı vurgulandı. Yeni projelerle birlikte hem içme suyu temini hem de tarımsal sulamada bölge halkının önemli kazanımlar elde etmesi bekleniyor.
YEREL
Yayınlanma: 04 Temmuz 2025 - 00:13
Tokat'ın Altyapısına Büyük Destek: 157 Proje Masada
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile Ankara’da bir araya gelerek Tokat genelindeki yatırımları değerlendirdi.
YEREL
04 Temmuz 2025 - 00:13
İlginizi Çekebilir