Niksar Bilim ve Sanat Merkezi, Tübitak desteğiyle öğrenciler tarafından hazırlanan araştırma, inceleme ve tasarım projelerini sergilemek üzere TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı.
Niksar Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi gördü. Öğrencilerin hazırladığı araştırma, tasarım ve sanatsal projelerle açılan fuarda en çok dikkat çeken eser, atık malzemelerden yapılan 3 boyutlu Danişmend Gazi heykeli oldu.

Okul Müdürü Mehmet Kaş, açılışta yaptığı selamlama konuşmasında, “Bugün, kurumumuzda üçüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuar yalnızca projelerin sergilendiği bir etkinlik değil; düşünen, araştıran, üreten ve geleceği şekillendiren bireylerin yetişmesine katkı sunan önemli bir eğitim yolculuğudur” dedi.
Konuşmasında öğrencilerin araştırma-inceleme, teknolojik tasarım ve sanatsal çalışmalarla merak eden, sorgulayan ve çözüm üreten bireyler olabileceğini gösterdiklerini belirten Kaş, “Çünkü biliyoruz ki geleceği inşa etmek, çocuklarımızı bugünden bilimle, sanatla ve üretim kültürüyle buluşturmakla mümkündür” ifadelerini kullandı.

Müdür Kaş, fuarda emeği geçen öğrencilere, rehberlik yapan öğretmenlere ve destek olan velilere teşekkür ederek, “Her proje; sabrın, emeğin, hayal gücünün ve öğrenme heyecanının değerli bir ürünüdür. Bizler de çocuklarımızın fikirlerine değer veren, bilimi ve sanatı destekleyen bir anlayışla ülkemizin yarınlarına ışık tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Fuarın en dikkat çekici çalışması, atık malzemeler kullanılarak yapılan 3 boyutlu Danişmend Gazi anamotfik heykeli oldu.
TÜBİTAK Bilim Fuarı’na Niksar Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Şerifler, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.