• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • EKONOMİ
  • BİLİM VE TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR SANAT
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • RESMİ İLANLAR
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • VEFAT
  • TEBRİKLER
  • NÖBETÇİ ECZANELER
  • YEREL
  • Ara
SON DAKİKA:
14:39
Özdilek Ailesinin Acı Kaybı
14:36
Niksar'da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
14:20
MHP Tokat Kongresi'nde Tokat'ta Cumhur İttifakı Vurgusu
13:56
Tokat Basınından Burhan Arar'a Geçmiş Olsun
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Deprem Riskine Karşı Büyük Adım: Tokat'ta Kaledibi Projesi Başladı
YEREL
Yayınlanma: 10 Mart 2026 - 12:03

Deprem Riskine Karşı Büyük Adım: Tokat'ta Kaledibi Projesi Başladı

Tokat’ta deprem riskine karşı önemli bir adım daha atıldı. Kaleardı Mahallesi’nde hayata geçirilecek Kaledibi Riskli Alanı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Konutları...

YEREL
10 Mart 2026 - 12:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem Riskine Karşı Büyük Adım: Tokat'ta Kaledibi Projesi Başladı

Tokat’ta deprem riskine karşı önemli bir adım daha atıldı. Kaleardı Mahallesi’nde hayata geçirilecek Kaledibi Riskli Alanı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Konutları projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Proje kapsamında 114 konut inşa edilirken, bölgede yeni yollar, sosyal alanlar ve turizmi canlandıracak rekreasyon alanları da yapılacak.
Tokat Belediyesi tarafından yürütülen projenin temel atma töreni, Kaleardı Mahallesi Melik Ahmet Gazi Caddesi’nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Dr. Bülent Özgür Olgunak, AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel ve çok sayıda davetli katıldı.
“Tokat Deprem Kuşağında Yer Alıyor”
Törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kentsel dönüşümün şehir için hayati önem taşıdığını vurguladı. Tokat’ın birinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer aldığını hatırlatan Yazıcıoğlu, şehirdeki yapı stokunun önemli bir kısmının riskli olduğunu ifade etti.


Başkan Yazıcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Tokat 1. derece deprem riski barındıran bir il. Birçok noktada yapı stoğunda ciddi sıkıntılarımız var. Kale eteklerinde bulunan Semerkant, Kâbe-i Mescid, Cami-i Kebir ve Erenler mahallelerini kapsayan bölge riskli alan ilan edilmişti. Bu alan hem yapıların kötü durumda olması hem de kaleden kopan kayalar nedeniyle öncelik verdiğimiz projelerden biri oldu.”
Kaledibi’nde 114 Dairelik Yeni Yaşam Alanı
Projenin ilk etabında 114 daireden oluşan modern konutların inşa edileceğini belirten Yazıcıoğlu, yapıların Tokat’ın tarihi dokusuna uygun mimari anlayışla tasarlanacağını söyledi.
Projeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yazıcıoğlu, “Proje açıklandıktan sonra vatandaşlarımızdan çok büyük bir teveccüh gördük. Bir hafta içinde 114 dairenin tamamının kurası çekildi ve süreç büyük ölçüde tamamlandı.” dedi.
Sıradaki Proje Karşıyaka Mahallesi
Kaledibi projesinin ardından Tokat’ta ikinci büyük dönüşüm hamlesinin Karşıyaka Mahallesi’nde başlayacağını açıklayan Yazıcıoğlu, burada da 120 dairelik yeni bir kentsel dönüşüm projesinin hazır olduğunu belirtti. Projenin ihale aşamasına geldiğini söyleyen Yazıcıoğlu, kısa süre içinde onun da temelinin atılacağını ifade etti.


Kale Eteklerinde Turizm ve Rekreasyon Alanı
Kentsel dönüşümün yalnızca konut yapımından ibaret olmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, kale eteklerinde geniş kapsamlı bir rekreasyon alanı oluşturulacağını açıkladı. Proje kapsamında:
Kale silüetini ortaya çıkaracak çevre düzenlemeleri
Seyir terasları
Piknik ve rekreasyon alanları
Yürüyüş ve bisiklet yolları
Butik oteller
Tur otobüsleri için park alanları
gibi birçok yeni düzenleme yapılacak. Bu çalışmalarla Tokat’ın şehir estetiğinin güçlendirilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
Tokat Trafiğine Yeni Alternatif Yol
Projenin önemli ayaklarından birinin de ulaşım düzenlemesi olduğunu belirten Başkan Yazıcıoğlu, şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltacak yeni bir yol planlandığını açıkladı.
Projeye göre Üniversite Hastanesi çevresinden başlayacak yeni yol, Erenler üzerinden çevre yoluna bağlanacak. Yaklaşık 1–1,5 kilometre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olacak yolun iki tarafında yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları da yer alacak.
Bu düzenleme ile özellikle tarihi merkezdeki trafik yoğunluğunun azaltılması ve tur otobüslerinin daha rahat park edebilmesi hedefleniyor.
Tokat’ta 340 Dönümlük Yeni Dönüşüm Alanı
Yazıcıoğlu ayrıca Tokat’ta yeni kentsel dönüşüm alanlarının da planlandığını açıkladı. Oğulbey, Mehmetpaşa, Soğukpınar, Gökmenönü ve Çay Mahallesi bölgelerini kapsayan yaklaşık 340 dönümlük alanda yeni bir dönüşüm projesi yürütülüyor.
Projede yatay mimari anlayışı esas alınırken, Devlet Hastanesi’nden Tapu Müdürlüğü’ne kadar uzanacak yaklaşık 2,5 kilometrelik yeni bir alternatif yol yapılması planlanıyor.
“Kentsel Dönüşüm Şehrin Rahatlaması Demektir”
Kentsel dönüşümün sadece binaların yenilenmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Başkan Yazıcıoğlu, “Kentsel dönüşüm demek sadece sağlam binalar demek değildir. Aynı zamanda yeni sosyal alanlar, yeni yollar ve yeni park alanları demektir. Kısacası kentsel dönüşüm şehrin rahatlaması demektir.” ifadelerini kullandı.
Deprem Gerçeği Dönüşümün Önemini Gösterdi
Konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Yazıcıoğlu, deprem sonrası yürütülen yeniden inşa çalışmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.
“Deprem sonrası kentsel dönüşümün önemi çok daha net anlaşıldı. Devletimiz vatandaşını hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı. Tokat’ta da aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
“Tokat İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Yazıcıoğlu, Tokat için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
“Burası kardeşlik ve hoşgörü şehri Tokat. Biz doğru bildiğimiz yolda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Devletimizle, milletvekillerimizle ve tüm kurumlarımızla birlikte Tokat için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tahmini okuma suresi: 4 dakika.

NİKSAR DANİŞMEND HABER
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Niksar'da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Niksar'da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Reşadiye-Niksar Kara Yolunda Tomruk Yüklü Tır Devrildi
Reşadiye-Niksar Kara Yolunda Tomruk Yüklü Tır Devrildi
Erbaa’da Aile İçi Tartışma Cinayetle Sonuçlandı
Erbaa’da Aile İçi Tartışma Cinayetle Sonuçlandı
Tokat’ta Kadın Emeğine Tarımsal Destek
Tokat’ta Kadın Emeğine Tarımsal Destek
Son Haberler
Özdilek Ailesinin Acı Kaybı
Özdilek Ailesinin Acı Kaybı
Niksar'da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Niksar'da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
MHP Tokat Kongresi'nde Tokat'ta Cumhur İttifakı Vurgusu
MHP Tokat Kongresi'nde Tokat'ta Cumhur İttifakı Vurgusu
Tokat Basınından Burhan Arar'a Geçmiş Olsun
Tokat Basınından Burhan Arar'a Geçmiş Olsun
Ak Parti’den Tokat’ta “Türkiye Yüzyılı” Buluşması
Ak Parti’den Tokat’ta “Türkiye Yüzyılı” Buluşması
YILMAZ AİLESİNİN ACI KAYBI
YILMAZ AİLESİNİN ACI KAYBI

Ana Sayfa
EKONOMİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ
MAGAZİN
KÜLTÜR SANAT
GÜNDEM
SPOR
RESMİ İLANLAR
YEREL
NÖBETÇİ ECZANELER
TEBRİKLER
VEFAT
SAĞLIK
EĞİTİM
SİYASET
GÜNCEL
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • TEBRİKLER
  • VEFAT
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tokat Haber | Tokat Son Dakika Haberleri