İstanbul Trafiğinde Tokat Elliği
İstanbul’da hafta sonu yaşanan ilginç ve renkli bir an, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
İstanbul’da hafta sonu yaşanan ilginç ve renkli bir an, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Bir düğün konvoyu, köprü çıkışında araçlarını durdurarak Tokat’ın meşhur “Ellik” oyununu oynadı. Konvoydakilere çevredeki sürücüler de korna sesleriyle eşlik edince ortaya adeta festival havasında görüntüler çıktı.
Gelin ve damat yakınlarının araçlarını yol kenarına çekmesiyle başlayan eğlence, kısa sürede neşeli bir kalabalığa dönüştü. Tokat kültürünün en bilinen halk oyunlarından Ellik, İstanbul’un yoğun trafiğinde kısa süreliğine de olsa coşkulu bir atmosfer yarattı.
Köprü Çıkışında Sürpriz Eğlence
Konvoydaki araçlar aynı anda yavaşlayarak güvenli bir alanda durdu. Ardından kadınlar ve gençler, Tokat’ın geleneksel Ellik oyununu oynamaya başladı. Davul-zurna bulunmamasına rağmen araçlardan yükselen korna sesleri oyuna ritim verdi.
Trafikte ilerleyen sürücülerden bazıları merakla yavaşlayarak ne olduğunu anlamaya çalıştı, bazıları ise cep telefonlarıyla o anları kaydetti. Vatandaşların çektiği görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılarak binlerce beğeni ve paylaşım aldı. Kullanıcılar, “Tokat kültürü İstanbul’da yaşatılıyor”, “Ellik oyunu trafiğe başka bir hava kattı” yorumlarıyla olaya ilgi gösterdi.
Tokat’ın Coşkulu Oyunu İstanbul’da Gündem Oldu
Tokat yöresine ait ritmik bir halk oyunu olan Ellik, özellikle düğünlerdeki enerjisi ve hareketli figürleriyle biliniyor. İstanbul’da yaşanan bu beklenmedik gösteri, hem kültürel bir tanıtım niteliği taşıdı hem de hafta sonu trafiğine renk kattı.
O anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor.
Almanya'da böyle şarlatanlıklar göremezsiniz. Trafiğin yavaşlamasına, dikkat dağınıklığına ve gereksiz klaksiyona yol açıyor. Ayrıca bu düğün konvoyları yasaklanmalı. Dörtlüleri yakıp gereksiz korna çalma, araya başka aracın girmesine izin vermeme gibi bir dizi suç işleniyor. İnsanların hastası var mı? Çocuğu uyuyor mu hiç düşünmezler. Otomobil 60'lardan sonra yaygınlaştı bu ülkede. Ne ara gelenek oldu bu konvoy işi anlamadım.