Cumhuriyet Üniversitesi Hasbahçe’de düzenlenen etkinlikte, birçok öğrenci ve okul idarecileri ile beraber Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve İl protokolü de katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin “Gelecek nesillere karşı temel sorumluluğumuz, onlara yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.” sözleri ile günün anlam ve önemini ifade etti.
Belediye Başkanı Bilgin’in konuşmasının ardından ilkokul öğrencileri çevre andı okuyarak atık malzemelerden yapılan enstrümanlarla hazırladıkları müzik dinletisini katılımcılara sundu. Çocukların elinde günün anlamını ve mahiyetini gösteren pankartların yer alması bilinçli bir toplum yaratmak adına güzel görüntüler ortaya koydu.
Programda ayrıca Sivas Belediyesi tarafından düzenlenmiş olan atık pil ve atık yağ toplama yarışmalarında dereceye giren kişi ve kurumlara tören ile ödülleri takdim edildi.
Ahmet ÖZTÜRK - Niksar Danişmend (Özel Haber)