Kurban Bayramı öncesinde et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmeler Niksar İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından denetlendi.
Kurban Bayramı’na sadece iki gün kaldı. Kurban Bayramı yaklaşırken Belediyelerin ve Müdürlüklerin çalışmaları, kontrolleri de hız kazandı. Bayramın ilk günü olan 16 Haziran 2024 Pazar günü birçok vatandaş kesilen kurbanların etlerini kasaplarda parçalatıp kıyma çektirecekken Niksar İlçe Tarım Müdürlüğü de bu noktada hijyenin, sağlığın ve güvenliğin sağlanması için kolları sıvadı.

Bugün Niksar İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol görevlileri, kasapları, et ve et ürünü konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerini ve kıyma, bıçak vb. Kullanılan tüm alet ile ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik faaliyet gösteren işletmeleri kontrol edip denetledi. Görevliler, işletmelerdeki gerekli incelemeleri yaparak notlarını aldı, işletme sahiplerine bilgilendirmelerde bulundu.

