Milletvekili Durmaz, Bu Konuyu Tekrar Meclis'te Dile Getirdi
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 5 bin TL İkramiye alamayan emeklilerin sorunlarını Meclis’te anlatmaya devam ediyor.
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ÇKS’ye kayıtlı emekli çiftçilerin 5 bin TL emekli ikramiyesi kapsamı dışında tutulmaları konusundaki mağduriyetlerini bir kez daha Meclis’te dile getirdi.
Milletvekili Kadim Durmaz, çiftçilerin 5 bin TL emekli ikramiyeyi alamamasının büyük bir mağduriyet ve haksızlık olduğunu ifade ederek, “Çiftçilerimizin yaş ortalaması 60'tır. Bu nedenle de yüzde 75'i emeklidir. Emekli olmasına rağmen üretimle ülkemize katkı sağlayan çiftçilerimizi 5 bin Türk lirası ikramiye kapsamı dışında bırakmak yanlış bir uygulamadır.” sözlerini dile getirdi.
Konuşmasına devam eden Kadim Durmaz, Niksar’da ceviz üreticiliği yapan emekli öğretmen ile memurların ve farklı ilçelerdeki emekli vatandaşların da başka gerekçeler ile ikramiye kapsamı dışında bırakıldıklarını belirtti. Milletvekili Durmaz, “Niksar ilçemizde emekli öğretmen, memur arkadaşlarımız ülkemiz üretimine katkı sunmak amacıyla coğrafi işaretli bir ürün olan cevizi yetiştirdiği için bu ikramiyeden yararlanamamıştır. Erbaa ilçemizde 2006 ve 2013 yıllarında ÇKS sistemiyle dosya yaptırmış ama o günden sonra hiçbir tarımsal faaliyeti olmayan emekli çiftçilerimiz Ziraat Odası üyesi oldukları için ikramiye alamamıştır. Üretmenin suç olduğu bir dönemi yaşıyoruz. AK Parti'nin emekliye, emekli olup da üretene olan bu düşmanlığının sebebi nedir? Bir an önce bu sorun çözülmelidir.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.