Niksar Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, Niksar Cuma Pazarı ve Saat Kulesi bölgelerinde vatandaşlara özel olarak hazırlanan kedi ve köpek mamalarını dağıttı.
Etkinlik, Belediye Başkanı Semih Tepebaşı’nın talimatlarıyla hayata geçirilirken, amaç can dostlarımızın yaşam haklarına dikkat çekmek ve hayvan sevgisini toplumun her kesimine yaymaktı.

Başkan Tepebaşı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hayvanlar, bu dünyanın sessiz ve en masum sakinleridir. Onların yaşam hakkı bizim sorumluluğumuzdadır. Niksar Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızın beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bir kap su, bir kap mama ile bu iyiliğe ortak olmalarını rica ediyoruz.”

Niksar Belediyesi, her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarını vurgulayarak, yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde sokak hayvanları için daha yaşanabilir bir şehir oluşturma hedefiyle çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Yasa çıkmadı mı sokakta köpek olmaz diye?
Belediye calısanların maaşını versın böyle şey olmaz ya