TRT Mobil Sinema Tırı’nın Niksar’daki etkinliğinde, ses hassasiyeti bulunan 6 yaşındaki Hira Kuzey için özel gösterim düzenlendi. Hira, kendisine uygun şekilde hazırlanan ortamda sinema keyfi yaşadı.
TRT tarafından yürütülen Mobil Sinema Tırı Projesi kapsamında Tokat’ın Niksar ilçesinde örnek bir etkinliğe imza atıldı. Ses hassasiyeti bulunan 6 yaşındaki Hira Kuzey’in de sinema deneyimi yaşayabilmesi için özel bir gösterim gerçekleştirildi.
Niksar’da çocukları sinema ile buluşturan TRT Mobil Sinema Tırı, bu kez 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencisi Hira Kuzey’i ağırladı. Yüksek ses ve kalabalık ortamlara karşı hassasiyeti bulunan Hira’nın etkinlikten rahat bir şekilde faydalanabilmesi amacıyla özel düzenlemeler yapıldı.
Gösterim sırasında ses seviyesi Hira’nın ihtiyaçlarına uygun şekilde ayarlanırken, minik öğrenci filmi sakin ve konforlu bir ortamda izleme fırsatı buldu. Kendisi için hazırlanan özel sinema deneyimi sayesinde keyifli anlar yaşayan Hira’nın mutluluğu dikkat çekti.
Niksar Kaymakamı Kadir Perçi, her çocuğun sosyal ve kültürel etkinliklere eşit şartlarda erişebilmesinin önemine vurgu yaparak, çocukların ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler yapılmasının toplumsal kapsayıcılık açısından değer taşıdığını ifade etti.
Özel gösterim, çocukların bireysel ihtiyaçlarının gözetildiği ve fırsat eşitliğinin ön planda tutulduğu örnek bir uygulama olarak takdir topladı. TRT Mobil Sinema Tırı’nın Niksar’daki bu anlamlı etkinliği, duyarlılık ve erişilebilirlik konusunda farkındalık oluşturdu.
GÜNCEL
Yayınlanma: 13 Haziran 2026 - 17:47
Niksar'da Hira İçin Özel Sinema Gösterimi
TRT Mobil Sinema Tırı’nın Niksar’daki etkinliğinde, ses hassasiyeti bulunan 6 yaşındaki Hira Kuzey için özel gösterim düzenlendi.
GÜNCEL
13 Haziran 2026 - 17:47
İlginizi Çekebilir