Niksar Belediyesi, çevre dostu yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor. Avrupa Birliği IPA II Çevre Altyapı Yatırım Projesi kapsamında tamamlanan ve günlük 12 bin 177 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulumu çalışmaları sürüyor.
Tesisin çatılarına kurulan GES ile atıksular çevreye duyarlı bir şekilde arıtılırken, ihtiyaç duyulan enerjinin önemli bir kısmı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Bu sayede hem enerji verimliliği artırılacak hem de karbon ayak izi azaltılarak çevrenin korunmasına katkı sağlanacak.

Niksar Belediyesi, doğal kaynakları koruyan ve sürdürülebilirliği esas alan projelerle gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir Niksar bırakmayı hedefliyor. Çevreye duyarlı yatırımların artarak devam edeceği vurgulanıyor.