Olay, dün 10 Ekim 2024 Perşembe günü Niksar’ın 50. Yıl Mahallesinde gerçekleşti. Niksar Meslek Yüksek Okulu (MYO) Adalet Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Mustafa Yasin Alaycı, kaldığı Niksar KYK yurduna kendi kullandığı motoru ile okuldan dönerken, 50. Yıl mahallesi, ekmek fırınının bulunduğu noktada kaza yaptı.

Tek taraflı gerçekleşen kazada, motosikletini mucura kaptıran Ordu Korganlı üniversite öğrencisi genç yaralandı. 112 sağlık ekipleri tarafından Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alaycı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Alaycı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite öğrencisi genç Mustafa Yasin’in kazada hayatını kaybetmesi okul arkadaşlarını ve üniversiteyi üzüntüye boğdu.

Niksar belediyesi bu kazada ihmalen suçludur, o mucur oraya gökten inmedi, savcılığı konuyla alakalı tahkikata aileyi de belediye hakkında suç duyurusuna davet ediyorum.
Bu yolun birilerinin canına malolacağı dünden belliydi. Yıllardır süren alt yapı çalışması nedeniyle bir türlü bitmeyen yoldaki mucurlar bir genci hayatından ediyor. Yazık Niksar’a okumaya gelmiş anasının babasının ne emek ne umutla büyüttüğü bir genç yine çok ucuza can vermiş. Mekanı cennet olsun.