Niksar'ın Leylek Çifti Yuvalarına Döndü
Niksar'da baharın habercisi olarak bilinen leylekler yeniden yuvalarına döndü.
Niksar'da baharın habercisi olarak bilinen leylekler yeniden yuvalarına döndü. Her yıl Mart ayında ilçeye gelerek aynı yuvaya yerleşen leylek çifti, bu yıl da Başçiftlik yolu üzerinde bulunan 4. Etap TOKİ Konutları içerisindeki caminin kubbesine konarak yuvalarını yeniden şenlendirdi.
İlçede yıllardır aynı noktaya gelen leylek çifti, çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yuvalarına dönen leylekler, bölge sakinleri için adeta mevsimin değiştiğinin en güzel işareti oluyor. Cami kubbesi üzerindeki yuva ise hem mahalle sakinlerinin hem de yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor.
Öte yandan leyleklerin yuvası yaklaşık 5 yıl önce yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle kubbeden savrularak zarar görmüştü. Yuvanın zarar görmesi üzerine harekete geçen Niksar Belediyesi ekipleri, leyleklerin tekrar aynı noktada yuva kurabilmesi için çalışma gerçekleştirdi. Belediye kademesinde otomobil lastiği ve ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan sağlam yuva, yeniden caminin kubbesine yerleştirildi.

Belediye ekiplerinin yaptığı bu çalışma sayesinde leylekler yıllardır aynı noktaya gelmeye devam ediyor. Bu yıl da Mart ayının gelmesiyle birlikte ilçeye dönen leylek çifti, hazırlanan yuvaya yerleşerek yeni sezon için hazırlıklara başladı.
Mahalle sakinleri ise her yıl aynı yuvaya gelen leylekleri görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, leyleklerin ilçeye ayrı bir güzellik kattığını ifade etti. Özellikle çocukların ilgisini çeken leylek çifti, bölgedeki vatandaşlar tarafından da yakından izleniyor.
Niksar’da baharın simgelerinden biri haline gelen leylek çifti, önümüzdeki aylarda yavrularını büyüterek göç zamanı gelene kadar cami kubbesindeki yuvalarında yaşamlarını sürdürecek.