Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST), 28 Temmuz 2024 Pazar gününü farkındalık yürüyüşü ile geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmesinden dolayı, Spor Federasyonu ile birlikte yürüyüş düzenleyen NİDOST, yaklaşık olarak 7 kilometrelik bir parkurda yürüyüş gerçekleştirdi.

Çamiçi yaylası, Karabodur Mevkii, Kuzgun Kayası, NİDOST ve Spor Federasyonu üyelerinin yürüyüş parkuru oldu. Zirvede bulutların üzerine çıkan NİDOST ve Spor Federasyonu üyeleri, anın ve manzaranın tadını çıkardı. Doğada yürüyüş severler, manzaranın ve doğanın tadını çıkartırken fotoğraflayarak anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

NİDOST Başkanı İlker Melikoğlu, Niksar’ın doğasının yürüyüş için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek “Bu yöre doğa yürüyüşü ve doğa sporları açısından sonsuz parkur verebilecek potansiyele sahip. Harika fotoğraf veren bir gün. Sis, bulutlar, çise her şey bizim içindi sanki.” ifadelerini kullandı.
