Niksar TOKİ Melikgazi Anaokulu’nda eğitim gören Gezegenler Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Selvi Gümüş Ateş rehberliğinde "haberleşme" konusunu işledi. Minik öğrenciler, geçmişten günümüze iletişim araçlarını öğrenerek keyifli ve öğretici bir etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında, telefonun icadından bugüne geçirdiği evrim anlatıldı. Öğrenciler, ilk telefonların nasıl çalıştığını, hangi amaçlarla kullanıldığını ve zamanla teknolojiyle birlikte nasıl geliştiğini dikkatle dinledi. Eski tip telefonlarla yeni nesil telefon ve tabletlerin karşılaştırılması yapılarak, çocukların teknolojik gelişmeleri daha iyi kavramaları sağlandı.
Öğretmen Selvi Gümüş Ateş, çocuklara günümüzde sıkça kullanılan telefon ve tabletlerin doğru ve bilinçli kullanımı hakkında da bilgi verdi. Teknoloji bağımlılığına karşı erken yaşta farkındalık kazandırmayı amaçlayan sunumda, telefonların sadece oyun aracı değil, aynı zamanda iletişim ve bilgiye erişim aracı olduğunun altı çizildi.
Etkinlik boyunca eğlenerek öğrenen Gezegenler Sınıfı öğrencileri, iletişimin önemini kavrarken geçmişe keyifli bir yolculuk yaptı. Öğrencilerin meraklı soruları ve aktif katılımları, etkinliğin verimli ve ilgi çekici geçmesini sağladı.