• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • EKONOMİ
  • BİLİM VE TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR SANAT
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • RESMİ İLANLAR
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • VEFAT
  • TEBRİKLER
  • NÖBETÇİ ECZANELER
  • YEREL
  • Ara
SON DAKİKA:
00:50
Niksarlı Öztürk'ten Sivas'a Veda
00:48
Rektör Yılmaz'dan Niksar İçin Önemli Ziyaretler 
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Ses Estetiği Operasyonu Olan Erkek Hasta, Tiz Sesinden Kurtuldu
SAĞLIK
Yayınlanma: 17 Ağustos 2024 - 12:57

Ses Estetiği Operasyonu Olan Erkek Hasta, Tiz Sesinden Kurtuldu

Erkek hastanın çok tiz olan sesi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde uyanık gerçekleştirilen ‘Larenks’ ameliyatı ile kalınlaştırıldı.

SAĞLIK
17 Ağustos 2024 - 12:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ses Estetiği Operasyonu Olan Erkek Hasta, Tiz Sesinden Kurtuldu

Sesi çok tiz olduğu için mutsuz olan 39 yaşındaki erkek hasta, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği ‘Larenks’ ameliyatı ile sesini kalınlaştırdı. Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirilen ameliyatı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Erişir ve ekibi gerçekleştirdi. Yaklaşık 45 dakika süren operasyon sırasında, ses tellerinin gerilimi ayarlanarak hastanın arzu ettiği ses tonu elde edildi. Ameliyat boyunca uyanık kalan hasta, başarılı ve sorunsuz geçen ameliyatın ardından istediği ses tonuna sahip oldu.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen ‘Larenks’ ameliyatı, hastanın operasyon sırasında sesindeki değişiklikleri anında duymasına imkan tanıyor. Bu sayede, hasta ve hekim birlikte en uygun ses tonuna karar verebiliyor. Ses kalınlaştırma ameliyatı sonrasında, diğer ses değiştirme operasyonlarının aksine, hastanın sesini dinlendirmesine gerek kalmazken hasta hemen konuşmaya başlayıp, aynı gün taburcu ediliyor.

Prof. Dr. Ferhat Erişir: “Bu tür operasyonlar kişisel istekler doğrultusunda yapılsa da süreç her zaman uzman görüşüyle yönetilmeli”

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ferhat Erişir, “Bu tür operasyonlar kişisel istekler doğrultusunda yapılsa da, her zaman bir kulak burun boğaz uzmanına danışmak ve riskleri göz önünde bulundurmak önemlidir” dedi.

Sesin, yaşa, cinsiyete ve fiziksel yapıya uygun olmasının toplumsal ve kişisel algı açısından önem taşıyabileceğini hatırlatan Prof. Dr. Erişir, bu nedenle sesin tonunu değiştirmek için cerrahi veya cerrahi dışı yöntemlerle yapılan ses estetiği uygulamalarının kişilerin hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen ses estetiği operasyonu öncesinde hastanın ses tellerinin incelendiğini, ses analizi yapıldığını belirten Prof. Dr. Erişir, ‘Laringostroboskopi’ yöntemiyle kişinin ses tellerini görüntülediklerini ifade etti. “Ses inceltme ya da kalınlaştırma yapılacaksa ses kaydı alınır, kişiye uygun frekans belirlenir. Hastaya ses hijyeni ve ses kullanımı hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra operasyondan iki hafta önce sigara, alkol ve gazlı içeceklerin kesilmesi istenir” diyen Prof. Dr. Erişir, ameliyatın hasta için en uygun yöntem seçilerek, boyundan yapılan küçük bir kesi tekniğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Prof. Dr. Erişir, “Ses tellerine ulaşarak gerginliği, uzunluğu ve kütlesinin düzenlenmesini sağlıyoruz” dedi. Boyundan yapılan operasyonlarda kesi izinin genellikle aylar içerisinde kaybolduğunu ifade eden Prof. Dr. Ferhat Erişir, “Hastanın bu süreçte doktor kontrollerini aksatmaması, ses tellerini rahatsız edecek şekilde bağırma gibi davranışlardan kaçınması ve vücudu zorlayacak faaliyetlerden uzak durması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası sürecin önemine de değinen Prof. Dr. Ferhat Erişir, “İyileşme sürecinde seste hafif değişmeler, kısılmalar ya da geçici kayıplar yaşanması normaldir. Ses estetiği operasyonlarından sonraki ilk 2-3 ayda hedeflenen ses tonuna yakın bir tını elde edilir, ancak istenilen ses tonunun tam olarak ortaya çıkması 6 ila 12 ayı bulabilir” şeklinde bilgi verdi.

İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
68 yaşındaki hasta erken tanıyla prostat kanserini yendi
68 yaşındaki hasta erken tanıyla prostat kanserini yendi
Hayat kurtaran 100. kök hücre bağışı, pasta kesilerek kutlandı
Hayat kurtaran 100. kök hücre bağışı, pasta kesilerek kutlandı
Tokat'ın Yanı Başında Kenenin Yapıştığı Yaşlı Kadın Öldü
Tokat'ın Yanı Başında Kenenin Yapıştığı Yaşlı Kadın Öldü
Geleneksel Turşular Bilime Konu Oldu
Geleneksel Turşular Bilime Konu Oldu
Son Haberler
Sanat rüzgarı kuzeyden esecek
Sanat rüzgarı kuzeyden esecek
68 yaşındaki hasta erken tanıyla prostat kanserini yendi
68 yaşındaki hasta erken tanıyla prostat kanserini yendi
Minik yıldızlar Samsunspor için sahada
Minik yıldızlar Samsunspor için sahada
Samsun'da ev yangını: Anne ve kızı dumandan etkilendi
Samsun'da ev yangını: Anne ve kızı dumandan etkilendi
Hayat kurtaran 100. kök hücre bağışı, pasta kesilerek kutlandı
Hayat kurtaran 100. kök hücre bağışı, pasta kesilerek kutlandı
REŞADİYE’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ 
REŞADİYE’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ 

Ana Sayfa
EKONOMİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ
MAGAZİN
KÜLTÜR SANAT
GÜNDEM
SPOR
RESMİ İLANLAR
YEREL
NÖBETÇİ ECZANELER
TEBRİKLER
VEFAT
SAĞLIK
EĞİTİM
SİYASET
GÜNCEL
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • TEBRİKLER
  • VEFAT
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tokat Haber | Tokat Son Dakika Haberleri