Meteoroloji, Orta Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Tokat’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde sağanak, gök gürültülü yağış, yüksek kesimlerde ise kar bekleniyor.
Tokat Valiliği tarafından paylaşılan meteorolojik uyarıda, Orta Karadeniz Bölgesi’nde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Uyarıda, yapılan son değerlendirmelere göre yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Açıklamada, hava sıcaklıklarında yaşanacak düşüşle birlikte akşam saatlerinden itibaren yağışların 1100-1200 metre üzerindeki rakımlı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği ifade edildi.
Meteoroloji, beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu, yüksek kesimlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
GÜNCEL
Yayınlanma: 30 Nisan 2026 - 19:08
Tokat İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Meteoroloji, Orta Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
GÜNCEL
30 Nisan 2026 - 19:08
İlginizi Çekebilir