İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eş zamanlı yürütülen ruhsatsız silah operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Son bir haftada 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 1.867 silah ele geçirilirken, 2.082 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Bakanlık verilerine göre ele geçirilen silahların dağılımı ise şöyle:
766 ruhsatsız tabanca
428 kurusıkıdan çevrilme tabanca
649 av tüfeği
24 uzun namlulu silah
Yerlikaya, yalnızca son haftanın değil, bugüne kadar yürütülen çalışmaların sonuçlarını da paylaştı. Buna göre, Türkiye genelinde şimdiye kadar ele geçirilen silah sayısı 248.603, işlem yapılan şüpheli sayısı ise 278.564’e ulaştı.
Bakanlık, operasyonların temel amacının ruhsatsız silah ticareti ve taşınmasının önüne geçmek olduğunu vurguladı. Yerlikaya, “Milletimizin güvenliği için ruhsatsız silah temin edenleri tek tek yakalayacağız” dedi.
Emniyet ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar, devletin ruhsatsız silah ticaretine karşı kararlı mücadelesinin sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bakanlık, önümüzdeki süreçte benzer denetim ve operasyonların aralıksız devam edeceğini açıkladı.
GÜNCEL
Yayınlanma: 25 Eylül 2025 - 15:47
Tokat'ın da Bulunduğu 81 İlde Ruhsatsız Silah Operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eş zamanlı yürütülen ruhsatsız silah operasyonlarının bilançosunu açıkladı.
GÜNCEL
25 Eylül 2025 - 15:47
İlginizi Çekebilir