Bu yıl 101. Yıldönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na 4 gün kaldı. Tokat’ta da çeşitli etkinlik ve konserlerle birlikte büyük bir coşkuyla kutlanması beklenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Tokat Belediyesi’nin etkinliklerinin iptal edildiği öğrenildi.
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 23 Ekim 2024 Çarşamba günü Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısından dolayı yürüyüş, konser ve etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen hain terör saldırısı nedeniyle, Tokat Belediyesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü için önceden planladığımız yürüyüş, konser ve etkinliklerimiz iptal edilmiştir. Milli birlik ve bütünlüğümüze gölge düşürmek isteyenler dün olduğu gibi bundan sonra da emellerine asla ulaşamayacaktır. Hain terör saldırısında şehadet şerbeti içen Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.” ifadelerini kullandı.