Turhal ilçesine bağlı Şatroba köyünde çekilen sıcak bir fotoğraf karesi, bölgenin tarım ve hayvancılık kültürünü en doğal haliyle yansıtarak sosyal medyada büyük ilgi gördü. Traktör kasasında taşınan iki yavru manda (malak) ile onları eve götüren köylü bir kadın ve Celal Yılmaz’ın yer aldığı kare, kısa sürede binlerce kişiye ulaştı.
Şatroba köyünde ikiz yavrulayan mandanın malakları, köy sakinlerinden Celal Yılmaz ve bir köylü kadın tarafından traktörle eve taşındı. O anlar, köylüler tarafından görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımda, “Şatroba köyümüzden; ikiz yavrulayan mandamızın malaklarını Celal Yılmaz abimiz ve teyzemiz traktörle eve götürüyor. Kazovamız bir tarım ve hayvancılık cenneti…” ifadelerine yer verildi.
Doğal yaşamı ve yöre insanının samimiyetini yansıtan kare, Tokat’ın Kazova bölgesinde sürdürülen üretim kültürünü bir kez daha gündeme getirdi. Fotoğrafın geniş kitlelere ulaşmasının ardından Türkiye Damızlık Manda Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ve Tokat Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Keser ile Pazar İlçe Tarım Müdürü Emre Kapar da görüntüyü sosyal medya hesaplarında paylaşarak bölgedeki üreticilerin emeklerine dikkat çekti.
GÜNCEL
Yayınlanma: 19 Kasım 2025 - 11:24
Tokat'ta İkiz Malakların Yolculuğu Sosyal Medyayı Salladı
Turhal ilçesine bağlı Şatroba köyünde çekilen sıcak bir fotoğraf karesi, bölgenin tarım ve hayvancılık kültürünü en doğal haliyle yansıtarak sosyal medyada büyük ilgi gördü.
GÜNCEL
19 Kasım 2025 - 11:24
İlginizi Çekebilir