Tokat Merkez Kale Dibi bölgesinde yürütülen Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Melih Ahmet Gazi Caddesi ve çevresinde kazı ve hafriyat çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşanabileceği belirtilirken, Tokat Belediyesi sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
Kentsel dönüşüm konutlarının yapımının sürdüğü Melih Ahmet Gazi Caddesi üzerinde başlatılan kazı çalışmalarıyla birlikte, hafriyat kamyonlarının bölgeden geçişlerinin artacağı bildirildi. Bu durumun çevre cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğuna yol açabileceği ifade edildi.
Tokat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Melih Ahmet Gazi Caddesi, Muhittin Füsunoğlu Caddesi, Üniversite Hastanesi güzergâhı, Çeçenistan Caddesi ile DİMES Kavşağı istikametlerinde trafik yoğunluğu beklendiği belirtildi. Söz konusu güzergâhların, hem hafriyat kamyonları hem de günlük araç trafiği nedeniyle dikkatli kullanılması gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, çalışmaların aksamadan devam edebilmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, belirlenen güzergâhlarda sağlı sollu araç parkı yapılmaması çağrısında bulundu. Özellikle yol genişliğinin daraldığı kesimlerde park edilen araçların trafik akışını ciddi şekilde yavaşlattığına dikkat çekildi.
Açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının Tokat’ın daha güvenli ve modern bir şehir yapısına kavuşması açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapılarak, hafriyat kamyonlarının geçişine gerekli kolaylığın sağlanmasının çalışmaları hızlandıracağı ifade edildi. Vatandaşlardan bu süreçte anlayış ve hoşgörü beklenildiği kaydedildi.
YEREL
Yayınlanma: 24 Aralık 2025 - 16:01
Tokat'ta Kale Dibi'nde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlandı
Tokat Merkez Kale Dibi bölgesinde yürütülen Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Melih Ahmet Gazi Caddesi ve çevresinde kazı ve hafriyat çalışmaları hız kazandı.
YEREL
24 Aralık 2025 - 16:01
İlginizi Çekebilir