Tokat’ta da Üç harfli zincir marketlerde de satılan çok sayıda ürün üreten şirketin rekabet ihlalleri nedeniyle ilgili kanun kapsamında değerlendirmeye tabi tutulduğu öğrenildi. Rekabet Kurulu, süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Ayca Süt Ürünleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Kurulun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Ayca Süt Ürünleri’nin;
Alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirlediği,
Bayilerine bölge ve müşteri kısıtlaması getirdiği,
Belirsiz süreli rekabet etmeme yükümlülüğü uyguladığı
iddiaları üzerine yürütülen ön araştırma tamamlandı.
“Ayca” ve “Beydede” markalarının yanı sıra zincir marketler için özel markalı ürünler de üreten şirket hakkında elde edilen bilgi ve belgeleri yeterli bulan Rekabet Kurulu, soruşturma açılmasına hükmetti.
Ancak Kurul, soruşturma açılmasının şirketin kesin olarak kanunu ihlal ettiği ya da yaptırımla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmediğini de özellikle vurguladı.
GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Ağustos 2025 - 14:51
TOKAT'TAKİ ULUSAL MARKETLERDE DE SATILIYOR, İNCELEMEYE TABİ TUTULDU!
Tokat’ta da Üç harfli zincir marketlerde de satılan çok sayıda ürün üreten şirketin rekabet ihlalleri nedeniyle ilgili kanun kapsamında değerlendirmeye tabi tutulduğu öğrenildi.
GÜNDEM
28 Ağustos 2025 - 14:51
İlginizi Çekebilir