Tokat Valisi'nden Niksar Depremi Açıklaması: "Can Kaybı ve Ağır Hasar Yok"
Dün gece saatlerinde Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli panik yarattı.
Dün gece saatlerinde Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli panik yarattı. Sarsıntının ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte incelemelerde bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, ilçedeki genel durum ve yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
“Ciddi Bir Olumsuzluk Bulunmuyor”
Vali Köklü; Niksar Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Semih Tepebaşı ve ilgili kurum müdürleriyle bir araya gelerek kriz merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Yapılan ilk alan taramalarının sonuçlarını paylaşan Vali Köklü, sevindirici haberi vererek can kaybı veya ağır yıkım bilgisinin ulaşmadığını belirtti.

Vali Köklü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Depremin ilk anından itibaren AFAD, emniyet ve jandarma ekiplerimizle sahadaydık. Çok şükür, hem polis hem de jandarma bölgelerimizde ciddi bir problemle karşılaşmadık. Bazı okullarımızda sıva çatlakları ve hafif hasarlar mevcut; günün ağarmasıyla birlikte ekiplerimiz daha detaylı bir tarama gerçekleştirecek."
Yaralanmalar Panik Kaynaklı
Depremin ardından hastanelere yapılan başvurulara da değinen Vali Köklü, yaralanmaların depremden ziyade panik etkisiyle oluştuğunu vurguladı. Özellikle yurtlarda kalan öğrencilerin tahliye sırasında yaşadığı basit yaralanmalar dışında ciddi bir sağlık sorunu yaşanmadığı ifade edildi.

Köylerde Durum Stabil
Kırsal alanlardaki yapı stokunun düşük katlı olmasının bir avantaj sağladığını belirten Vali Köklü , köylerden gelen raporların da temiz olduğunu söyledi: "Köylerimizdeki evlerin tek veya iki katlı olması, sarsıntının etkisini ilçe merkezine göre daha az hissettirdi. Jandarma ve AFAD ekiplerimizin taramalarına göre köylerimizde endişe edilecek bir durum bulunmuyor."
Ekipler Teyakkuzda
Sarsıntı sonrası bölgede hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürerken, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya ve yalnızca resmi kurumların açıklamalarına itibar etmeye davet etti.
devlet deprem raporunu çıkarmayı kolaylaştırıp ucuz maliyet le yapılmasını sğlamalı devet daireleri camiler okullar eski işhanı eski beledye eski 30 yıllık 4-5 katlı binalar oteller hep elden geçirilip rapor çıkarılmalı insan canı ucuz olmamalı yıkılınca iş işten gemiş olacak