Merkez Bankası tarafından faaliyet izni iptal edilen Papara, kullanıcıların hesaplarında kalan paraların iade edileceğini açıkladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), elektronik para kuruluşu Papara Elektronik Para A.Ş.’nin faaliyet iznini iptal etti.
Karar, 31 Ekim 2025 tarihli ve 11929/21528 sayılı tebliğ ile Resmî Gazete’de yayımlandı.
Merkez Bankası, Papara’ya 21 Nisan 2016 tarihli karar kapsamında verilen elektronik para ihracı ve ödeme hizmetleri faaliyeti izninin, ilgili kanun hükümlerine aykırılık nedeniyle sonlandırıldığını bildirdi.
Tebliğe göre iptal, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’un 15., 16., 18. ve 19. maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.
Bu kararla birlikte Papara’nın, Türkiye’de elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermesine ilişkin yetkisi sona ermiş oldu.
AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan Merkez Bankası tarafından faaliyet izni iptal edilen Papara, kullanıcıların hesaplarında kalan paraların iade edileceğini açıkladı.
Daha önce TMSF tarafından el konulan ve Merkez Bankası'nın faaliyet iznini iptal ettiği Papara'dan açıklama geldi.
Merkez Bankası'nın verdiği karar doğrultusunda ödeme ve elektronik para hizmetlerini sonlandırdıkları belirtilen açıklamada "Tüm kullanıcı fonlarının güvenli bir şekilde iadesi için gerekli işlemleri ivedilikle başlatıyoruz" denildi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 01 Kasım 2025 - 12:48
Tokatlı Papara Kullanıcıların Hesaplarındaki Paralar İade Edilecek
Merkez Bankası tarafından faaliyet izni iptal edilen Papara, kullanıcıların hesaplarında kalan paraların iade edileceğini açıkladı.
GÜNCEL
01 Kasım 2025 - 12:48
İlginizi Çekebilir