Kıyılmış Tütüne 10 TL Zam: Paketli Sigaralara Yeni Artışların Habercisi mi?
Türkiye’de tütün ürünlerine yönelik zam beklentileri sürerken, sektörden ilk fiyat artışı haberi geldi. Bu kez zam, paketli sigaralara değil, kıyılmış tütüne geldi. 50 gramlık kıyılmış tütünün fiyatı 110 TL'den 120 TL’ye yükseldi. Sektör temsilcileri, bu artışın yakın gelecekte paketli sigaralara da zam geleceğinin sinyali olabileceğine dikkat çekiyor.
Yeni Fiyat Listesi Açıklandı
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubunun bayilere gönderdiği yeni fiyat listesini kamuoyuyla paylaştı. Dündar, “Paketli sigaralara henüz bir zam uygulanmadı ancak kıyılmış tütüne gelen bu artış, önümüzdeki dönemde yaşanabilecek fiyat artışlarının habercisi olabilir,” ifadelerini kullandı.
Sektör Temsilcileri Uyarıyor: Yeni Zamlar Kapıda
Sektör kaynakları, kıyılmış tütündeki fiyat artışını genellikle zam dalgasının ilk adımı olarak değerlendiriyor. Daha önceki yıllarda da benzer şekilde kıyılmış tütüne gelen zamları, kısa süre içinde paketli sigaralardaki artışlar takip etmişti.
Artan üretim maliyetleri, lojistik giderleri ve küresel ekonomik dalgalanmalar, firmaları fiyatları yükseltmeye zorlarken, Temmuz 2025’te yürürlüğe girecek otomatik vergi artışı da tüketicileri daha büyük bir mali yükle karşı karşıya bırakabilir.
Vergi Kaynaklı Değil, Maliyet Odaklı Zam
Mevcut fiyat artışı herhangi bir yeni vergi düzenlemesinden kaynaklanmıyor. Temmuz ayında yürürlüğe girmesi beklenen otomatik vergi güncellemesi henüz devrede değil. Ancak sektör temsilcileri, son dönemdeki maliyet baskısının firmaları erken zam yapmaya yönelttiğini ifade ediyor.
Kıyılmış tütüne gelen bu 10 TL’lik artış, tütün ürünlerinde yeni bir zam dalgasının başlangıcı olabilir.
EKONOMİ
Yayınlanma: 03 Mayıs 2025 - 14:14
Tokatlı Tiryakiler Bu Habere Üzülecek!
Kıyılmış Tütüne 10 TL Zam: Paketli Sigaralara Yeni Artışların Habercisi mi?
EKONOMİ
03 Mayıs 2025 - 14:14
İlginizi Çekebilir