Korgan, Aybastı ve Kabataş yaylalarını ilgilendiren süreçte siyasi ayrım yapılmaması gerektiği vurgulanırken, bölgenin geleceği için tüm milletvekillerine “birlikte mücadele” çağrısı yapıldı.
Korgan–Aybastı–Kabataş yaylalarıyla ilgili yürütülen süreçte, mücadelenin bir ayrışma değil birlik meselesi olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada, konunun “iktidar–muhalefet” çerçevesine çekilmesinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, tüm siyasi temsilcilerin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Bu kapsamda, KAKÇEV Kurucular Kurulu Üyesi Bedir Silme tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi. Görüşmelerde süreç hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılırken, 08 Mayıs 2026 tarihinde Çobantepesi’nde yapılacak mahkeme keşfi için davet iletildi. İl dışında bulunan milletvekillerinin de telefonla aranarak sürece destek vermeleri istendi.
Ziyaret edilen isimler arasında AK Parti Ordu Milletvekilleri Mahmut Özer, Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak; CHP milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel; İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt; MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk; İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ile eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa yer aldı.
Açıklamada, Ordu’nun 19 ilçesi ve 772 mahallesiyle bir bütün olduğu belirtilerek, Korgan, Aybastı ve Kabataş ilçelerinin bu bütünün ayrılmaz parçaları olduğu ifade edildi.
Başta Çobantepesi ve Perşembe Yaylası olmak üzere; Çiseli Şelalesi, Karaovacık, Aşağı Göltepesi, Yukarı Göltepesi, Taşkesiği, Eğricesu, Yalmanaltı, Killik, Soğuluk Obası, Hamastus Obası, Kayıncık Obası ve Yeni Oba’yı kapsayan geniş coğrafyada ortak değerlerin korunmasının önemine dikkat çekildi.
Yapılan çağrıda, “Bu mesele memleketin, halkın ve halkın seçtiği siyasetin ortak meselesidir. Yaylalarımıza, suyumuza ve geleceğimize sahip çıkmak ancak birlikte durursak mümkün olur” ifadelerine yer verildi.
Ayrışma ve ötekileştirmeden uzak, ortak akıl ve ortak iradeyle hareket edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklama, “Bir olalım, bin olalım. Birlikte mücadele, birlikte mümkün” mesajıyla sona erdi.