Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Şeyhköy köyünde, hayvanlara uyguladığı korkunç eziyet görüntüleriyle gündeme gelen Ayhan A.'nın serbest kalması, köy sakinlerini tedirgin etti. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, yargının bu kararı yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
Hayvanlara Yapılan Eziyet Büyük Tepki Çekti Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde küçükbaş hayvanlara eziyet ettiği görülen Ayhan A., kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Olayın ardından Zile Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri derhal harekete geçerek inceleme başlattı. Yapılan soruşturmada, eziyeti yapan şahsın Ayhan A. olduğu tespit edilerek gözaltına alındı. İlk aşamada tutuklanan zanlı, yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı. Bu karar, hem köy sakinlerini hem de hayvanseverleri derinden üzdü.
Evinde Korkunç Manzara: 25 Keçi Yakılarak Telef Edildi Yetkililerin Ayhan A.'nın evinde yaptığı incelemelerde, 25 keçinin yakılarak telef edildiği ortaya çıktı. Telef edilen hayvanlar, Cumhuriyet Savcılığı’nın incelemesi sonrası belirlenen bir alana gömüldü. Yaşanan bu vahşet, bölgede büyük bir infiale yol açtı.
Milletvekili Yücel Bulut: "Serbest Bırakılması Büyük Bir Tehdit" MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, konuyla ilgili açıklamalarını TGRT Haber kanalında yayınlanan "Pınar Ergüner ile Haberin İçinden" programında paylaştı. Bulut, Ayhan A.’nın serbest bırakılmasının kamu vicdanını yaraladığını belirterek, bu şahsın toplum için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Olay yerinde yaptığı incelemelerde, toplam telef edilen hayvan sayısının 40’tan fazla olduğunu dile getirdi.
Köy Muhtarı: "Vatandaşlar Tedirgin ve Endişeli" Zile Şeyhköy Köyü Muhtarı Salih Uzun da canlı yayına bağlanarak, köy sakinlerinin şahsın serbest kalması nedeniyle büyük endişe duyduğunu ifade etti. Uzun, halkın güvenliği açısından yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı. Milletvekili Bulut ise muhtara tam destek vererek, “Kimse korkmasın, devlet vatandaşının yanındadır” mesajını iletti.
Hukuki Süreç Takip Ediliyor Milletvekili Bulut, yargının serbest bırakma kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. “Hukuken ve vicdanen yanlış olduğunu düşündüğümüz bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz” diyen Bulut, ayrıca Ayhan A.'nın psikolojik durumunun incelenmesi ve gerekli tedavinin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Hayatta kalan hayvanların korunması için veteriner ekiplerinin seferber edildiğini açıklayan Bulut, "Biz bu memleketin sadece insanına değil, hayvanına, doğasına ve tüm canlılarına sahip çıkmak zorundayız" diyerek sözlerini tamamladı.
YEREL
Yayınlanma: 27 Mart 2025 - 15:05
Zile'de Hayvanlara Eziyet Eden Şahsın Serbest Bırakılması Tepki Çekti
Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Şeyhköy köyünde, hayvanlara uyguladığı korkunç eziyet görüntüleriyle gündeme gelen Ayhan A.'nın serbest kalması, köy sakinlerini tedirgin etti.
YEREL
27 Mart 2025 - 15:05
İlginizi Çekebilir