• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • EKONOMİ
  • BİLİM VE TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR SANAT
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • RESMİ İLANLAR
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • VEFAT
  • TEBRİKLER
  • NÖBETÇİ ECZANELER
  • YEREL
  • Ara
SON DAKİKA:
14:24
TEMA Uyardı: İklim İçin Şimdi Harekete Geçilmeli
12:23
Niksar’da Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Gazeteciler Taşkent'te Medyanın Geleceğini Konuştu
GÜNCEL
Yayınlanma: 05 Haziran 2026 - 14:14

Gazeteciler Taşkent'te Medyanın Geleceğini Konuştu

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Özbekistan-Türkiye Medya Buluşması kapsamında Taşkent’te düzenlediği Medya ve Eğitim Paneli’nde, yeni medya trendlerinden gazetecilik eğitimine, kamu diplomasisinden Türk dünyasında medya iş birliğine kadar birçok konu ele alındı.

GÜNCEL
05 Haziran 2026 - 14:14
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazeteciler Taşkent’te Medyanın Geleceğini Konuştu

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Özbekistan-Türkiye Medya Buluşması kapsamında Taşkent’te düzenlediği Medya ve Eğitim Paneli’nde, yeni medya trendlerinden gazetecilik eğitimine, kamu diplomasisinden Türk dünyasında medya iş birliğine kadar birçok konu ele alındı. Program sonunda uluslararası iş birliği protokolleri imzalandı.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından Özbekistan-Türkiye Medya Buluşması kapsamında başkent Taşkent’te düzenlenen Medya ve Eğitim Paneli, Türk dünyasının farklı ülkelerinden gazetecileri, akademisyenleri ve medya temsilcilerini bir araya getirdi.
KGK heyeti, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi’nde özel bir törenle karşılandı. Üniversite kampüsünde gerçekleştirilen programda Özbek kültürünü yansıtan el sanatları sergisi gezilirken, katılımcılara yöresel ikramlar ve hediyeler sunuldu.
Panelin açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sherzodkhon Kudratkhuzha, gazetecilik alanında dünyanın ilk tematik üniversitelerinden biri olduklarını belirterek, KGK heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile Özbekistan arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yapan Kudratkhuzha, panelin eğitim dünyasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise üniversite yönetimine teşekkür ederek, Özbek halkının gösterdiği misafirperverliğin iki ülke arasındaki dostluğun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.


Medyanın Geleceği ve Yeni Trendler Konuşuldu
Panelin ilk oturumunda gazetecilik eğitimi, dijital dönüşüm ve medya sektöründeki değişimler ele alındı.
KGK Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni medya eğitimi ve medyanın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi’nin gazetecilik eğitimi açısından örnek bir model oluşturduğunu söyledi.
KGK Meclis Üyesi ve NTV Ege Sorumlusu Merih Ak ise medya tüketim alışkanlıklarının hızla değiştiğine dikkat çekerek, kısa ve hızlı içeriklerin ön plana çıktığını, özellikle sosyal medya platformlarının habercilik anlayışını dönüştürdüğünü ifade etti.
Azerbaycanlı televizyon gazetecisi Nigar İbrahimova da Türk dünyası medyaları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye medyasında Türk devletlerine yönelik haberlere daha fazla yer verilmesinin önemine değindi.
Türk Dünyasında Medya İş Birliği Vurgusu
İkinci oturumda diaspora gazeteciliği, medya iş birlikleri ve kamu diplomasisi konuları ele alındı.
KGK Birleşik Krallık Temsilcisi Vatan Öz, yurt dışında Türkçe yayıncılık yapan medya kuruluşlarının karşılaştığı zorlukları anlatarak diaspora gazeteciliğinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
KGK Dış Medya Meclis Başkanı ve Azerbaycan Matbuat Şurası Başkan Yardımcısı Elşad Eyvazlı ise Türk dünyasının medya alanında daha güçlü iş birlikleri geliştirmesi gerektiğini belirterek, ortak dijital platformların önemine dikkat çekti.


Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Prof. Dr. Mehmet Yüce de kamu diplomasisinde medyanın rolünün her geçen gün arttığını ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini söyledi.
KKTC’li medya yöneticisi Ali Han Pehlivan ise iletişim fakültelerinin yaşadığı öğrenci sorunlarına değinerek, medya sektörü ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.
İş Birliği Protokolleri İmzalandı
Panelin ardından Özbekistan Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Haber Ajansı ile KGK arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ayrıca Azerbaycan, Avusturya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden medya temsilcileriyle de çeşitli iş birliği anlaşmalarına imza atıldı.
Program, Özbekistan’da faaliyet gösteren Türk iş insanları İbrahim ve İsmail Kadıoğlu kardeşlerin ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğiyle sona erdi. KGK heyetinin Özbekistan programı, tarihi Semerkant şehrindeki ziyaretlerle devam edecek.

NİKSAR DANİŞMEND HABER
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TEMA Uyardı: İklim İçin Şimdi Harekete Geçilmeli
TEMA Uyardı: İklim İçin Şimdi Harekete Geçilmeli
Doğa ve Çevre Sevgisi Keltepe'de Buluşuyor
Doğa ve Çevre Sevgisi Keltepe'de Buluşuyor
Niksar’da “Fide İzdihamı” Yaşandı
Niksar’da “Fide İzdihamı” Yaşandı
Tokat'ta Şubesi Bulunan Firma Satışa Çıkıyor!
Tokat'ta Şubesi Bulunan Firma Satışa Çıkıyor!
Son Haberler
TEMA Uyardı: İklim İçin Şimdi Harekete Geçilmeli
TEMA Uyardı: İklim İçin Şimdi Harekete Geçilmeli
Erbaa’da 260 Konut İçin Kentsel Dönüşüm Hamlesi
Erbaa’da 260 Konut İçin Kentsel Dönüşüm Hamlesi
Niksar’da Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı
Niksar’da Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı
Tokatlılar Dikkat! Gece IBAN Transferlerine Yeni Kısıtlama
Tokatlılar Dikkat! Gece IBAN Transferlerine Yeni Kısıtlama
Niksarlılar Böreğe Doyacak: Kafkas Börek Açıldı
Niksarlılar Böreğe Doyacak: Kafkas Börek Açıldı
Niksar’da Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı
Niksar’da Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

Ana Sayfa
EKONOMİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ
MAGAZİN
KÜLTÜR SANAT
GÜNDEM
SPOR
RESMİ İLANLAR
YEREL
NÖBETÇİ ECZANELER
TEBRİKLER
VEFAT
SAĞLIK
EĞİTİM
SİYASET
GÜNCEL
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • TEBRİKLER
  • VEFAT
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tokat Haber | Tokat Son Dakika Haberleri